Hoofdcontent

Weinig inkomen

Gemeente Lisse - Regeling Meedoen?
Wil je graag meedoen, maar kun je het deelnemersgeld, cursusgeld of contributie niet betalen? Binnen onze gemeente kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van sport-, culturele en educatieve activiteiten. Dit geldt ook voor de benodigde (sport)kleding en/of het lesmateriaal.

Met de regeling 'Meedoen' vergoedt de gemeente (een deel van) de kosten om mee te doen aan activiteiten in de samenleving. 

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Hoe doe ik een aanvraag?
Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen, dit gebeurt via een intermediair. Neem contact met ons op om een aanvraag te doen. Naast de buurtsportcoach en cultuurcoach kunnen ook de juf, meester, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam intermediair zijn.

Stap 1: Vraag een intermediair om een aanvraag voor je te doen;
Stap 2: Intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;
Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;
Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;
Stap 5: Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.


Stichting Leergeld 
Wil je meedoen aan sociale en/of educatieve activiteiten maar kun je het niet betalen? Dan kun je een beroep doen op Stichting Leergeld.

Heb je vragen? Laat dan een berichtje achter